|
سیدعباس صالحی: شهریار نماینده ذوق فاخر و هنر اصیل ایرانی است
- سیدعباس صالحی: شهریار نماینده ذوق فاخر و هنر اصیل ایرانی است
در پیام سید عباس صالحی که عصر سه شنبه در آیین بزرگداشت استاد شهریار و روز شعر و ادب در مقبره الشعرای تبریز خوانده شد، آمده است: «نمادها و نشانههای فرهنگ و تمدن، شناسنامه معنوی و هویتی مردمانی است که در طول اعصار و قرنها میراثی سترگ و ارزشمند را نسل به نسل صیانت کردهاند تا به نسلهای امروز و فردا برسد.
در این میان نامها و شخصیتهایی هستند که همچون ستارهای تابناک در آسمان پر اختر فرهنگ ایران اسلامی برای همیشه تاریخ میدرخشند.
شهریار نماینده ذوق فاخر و هنر اصیل ایرانی است که توانسته با تلفیق وارستگی، مناعت طبع و دینداری و عشق به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و سرودن اشعاری به زبانهای ترکی و فارسی، به اعجازی هنری و معنوی دست یازد؛ مردمان این سرزمین همواره شعر شهریار را جلوهگاه غمها، شادیها و احساسات خود یافته و به داشتن چنین سرمایه ارزشمندی بالیدهاند.
نام شهریار نه تنها در ایران که در بسیاری از نقاط جهان و نزد علاقهمندان شعر و ادب پارسی آشنا و بر سر زبانهاست؛ جانمایه شعر شهریار معرفت و آگاهی او به کلمه، حرمت و اهمیت آن است و از این رو او از پیشقراولان تحول در شعر و ادبیات معاصر به ویژه شعر آیین به شمار میآید.
ساختار و بن مایه اشعار او ملهم از قرآن کریم و احادیث و روایات معصومین است و هر کس با شعر شهریار اعم از اشعار ترکی و فارسی او از «حیدربابایه سلام» تا «نامه ای به انشتین» یا «ای وای مادرم» تا «حسینه یئرلر آغلام گویلر آغلار» آشناست، در ازای فرهنگ قرن های متمادی این دیار سیر و سلوک میکند.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان پیامش ابراز امیدواری کرده است که پاسداشت این روز و گرامیداشت این شاعر ارجمند، محملی برای پاسداشت حقیقی شعر و صیانت از فرهنگ این مرز و بوم باشد.
27 شهریور؛ سالروز مرگ محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی روز ملی شعر و ادب ایران نامیده شده است. شهریار سال 1285 هجری خورشیدی در تبریز متولد شد و 27 شهریور 1367 چشم از جهان فرو بست.
57243
رویارویی با خودکشی از ارتفاع؛ چه کسی متولی است؟/ 6597 اقدام به خودکشی در سال 97
- رویارویی با خودکشی از ارتفاع؛ چه کسی متولی است؟/ 6597 اقدام به خودکشی در سال 97
الهه محمدی: صدای آژیر بلند شده؛ زنگ، زنگ خودکشی است. آنها یکی یکی لباس میپوشند تا به سراغشان بروند؛ سراغ مرد 22 ساله، زن 18 ساله، پیرمرد 60 ساله. آنها صبح آن روزی که از خواب بیدار شده بودند تا لباس بپوشند و راهی دانشگاه، اداره یا سبزیفروش محله شوند تصمیم گرفتند که راهشان را تغییر دهند. بالای پل رفتند، یا ساختمانی نیمه کاره یا پنجره اتاق خوابشان و چند دقیقهای نگذشته بود که آدمهای زیرپایشان زیاد شده بودند؛ «خودتو بنداز دیگه، کار داریم!»، «معطلمون کردیا»، «یعنی خودشو میندازه؟»
آنها این کلمات را شنیده بودند و در گیرودار انداختن و نینداختن خودشان، ماموران آتشنشانی را دیده بودند که به سمتشان میروند؛ «چی لازم داری واست بیاریم؟ آب میخوری؟»ماموران آتشنشانی معمولا اول از همه میرسند؛ آنها هرطور که شده خودشان را به این افراد میرسانند تا امیدوارشان کنند به زندگیای که دیگر دوستش ندارند. کارشناسان اورژانس اجتماعی که از راه برسند، ماموران آتشنشانی پاپس میکشند. کارشناسانی که به افرادی که میخواهند خودشان را از ارتفاع به پایین پرت کنند، مشاوره میدهند، با آنها حرف میزنند و در آخر منتظر تصمیم میمانند. تصمیمی بزرگ برای مرگ یا ادامه زندگی.
اعلام خودکشی؛ متولی کیست؟
شاید در سالهای اخیر زیاد درباره انواع و اقسام اقدام به خودکشی در فضاهای عمومی شنیده باشید؛ یکی بالای پل طبیعت رفته، یکی از برج 20 طبقه میخواهد خودش را پرت کند، یکی روی لبه پنجره اتاقش نشسته و پاهایش را به پایین آویزان کرده.
معمولا مردمی که این افراد را میبینند اول به آتشنشانی زنگ میزنند و البته همزمان گوشی به دست از صحنه فیلم میگیرند. اما روند رسیدگی به افرادی که اقدام به خودکشی از ارتفاع گرفتهاند چگونه است؟ آیا این فقط ماموران آتشنشانی هستند که باید به محل حادثه بروند یا دستگاههای دیگری هم در این زمینه مسوولیت دارند؟ ماموران چه آموزشهایی دیدهاند و آیا صلاحیت دارند تا به این افراد مشاوره بدهند؟
جلال ملکی سخنگوی سازمان آتشنشانی درباره چگونگی ورود ماموران آتشنشانی هنگام گزارش خودکشی از روی پل یا از هر ارتفاع دیگری، با بیان اینکه زمانی که گزارش یک خودکشی مثلا از روی پل و یا مکانها مرتفع به دست آتشنشانی میرسد، ستاد فرماندهی سازمان، اورژانس اجتماعی را به محل اعزام میکند، به خبرآنلاین میگوید: «طبیعتا آتشنشانی در موارد خودکشی زودتر از بقیه دستگاهها به محل میرسد و تا زمان رسیدن اورژانس اجتماعی، آتشنشانی متولی حادثه است. اورژانس اجتماعی یک بخشی از اورژانس است که تخصصشان هم روانشناسی و روانکاوی است. بچههای انتظامی هم در محل هستند.»او ادامه میدهد: «ما در حادثههایی مثل خودکشی معمولا آژیر و چراغ گردان نمیزنیم. چون تنشهای مضاعف به آن فرد استرس وارد میکند. بچهها که به محل میرسند، نمیتوانند تا رسیدن اورژانس اجتماعی صبر کنند. ضمن این که در آن جا نردبان و تشک نجات هم وجود دارد. حتی تا جایی که ضریب خطر را بالا نبرد خودشان را به آن فرد نزدیک میکنند و میپرسند مشکلش چیست. دفعات زیادی داشتیم که مثلا طرف با صاحبکارش به مشکل خورده است و ما طرف را میآوریم که به او قولهایی بدهد بلکه راضی بشود و پایین بیاید. نیروی انتظامی هم سریع در محل پیگیر میشوند.»
ماموران آتشنشانی اول از همه میرسند
جلال ملکی از مواقعی میگوید که عدهای با دلایل متفاوت اقدام به خودکشی در خیابان میکنند؛ «مواردی بوده که یکی عاشق یک دختری بوده و چون با ازدواجش با آن دختر موافقت نشده، میخواسته خودش را بکشد. یا حتی مورد داشتیم که میگفته پدرم باید برای من موتور بخرد. برای همین هم تهدید به خودکشی کرده است. اما برخی موارد مثل مورد چند روز گذشته (پل طبیعت)، طرف بلافاصله که تماسهای اولیه گرفته میشود و نیروها به محل میرسند، خودش را پایین میاندازد. این موارد هم باز جای بررسی دارد که آیا در حالت عادی بوده یا خیر.»
ملکی خلوت کردن خیابان را زمانی که کسی دست به خودکشی میزند، ضروری می داند؛ «من خودم چند سال قبل که در عملیات بودم، یک زن تهدید به خودکشی میکرد، دو یا سه نفر از این جوانان بیکار از بین جمعیت داد میزدند که اگر راست میگویی خودت را پایین بینداز! همان موقع من به بچههای انتظامی میگفتم که تو رو خدا اینها را متفرق کنید؛ ما مدام سعی میکنیم با صحبت کردن فرصت بخریم و طرف را آرام و از لب پل دور کنیم. اگر شرایط مهیا بود مامورها او را میگیرند اما اگر مهیا نبود کسی ریسک نمیکند.»
اورژانس اجتماعی وارد میشود
ونهای اورژانس اجتماعی را شاید گاه گاهی در خیابان دیده باشید؛ اورژانسی که هرچند قدمت زیادی در کشور ندارد اما در این سالها به آسیبهای متعددی ورود کرده؛ یکی از دستگاههایی که هنگام گزارش خودکشی افراد از ارتفاع خبردار میشوند، اورژانس اجتماعی است.
رضا جعفری رییس اورژانس اجتماعی با بیان اهمیت انجام مداخلات تخصصی، فوری و هماهنگ در حوزه اقدام به خودکشی، به خبرآنلاین میگوید: «تلاش سازمان ایجاد همسویی بین دستگاههای متولی مانند نیروی انتظامی، اورژانس پزشکی و آتش نشانی و اورژانس اجتماعی از طریق ایجاد تفاهم نامههای استانی با هدف کنترل و کاهش خودکشی ها است. طبق این تفاهمنامه مقرر شده که اگر با هر یک از خطوط تلفنی 123، 110 ، 115 و 125 درباره خودکشی و یا موارد مربوط به خشونتهای خانگی تماس گرفته شد، سایر دستگاههای همکار در جریان قرار گیرند تا حضور بصورت تیمی و با صرف کمترین زمان ممکن صورت گیرد.»
او ادامه میدهد: «بدیهی است بدلیل فقدان سامانه مشترک الکترونیکی در این زمینه، احتمال خطای انسانی بالاست که باید تدابیری در این زمینه اندیشیده شود که البته چند طرح پیشنهادی در این ارتباط مطرح است از جمله اینکه تمامی تماسهای اورژانسی تحت مدیریت یک سامانه مشترک قرار گیرد و بعد از ان به تناسب نوع و موضوع تماس ها به اپراتورهای تخصصی هر دستگاه انتقال یابد. مهمتربن حسن این طرح آن است که اولا شهروندان مجبور نیستند شمارههای مختلف را به ذهن بسپارند ضمن آنکه تعدد شماره ها سبب فراموشی و محرومیت از خدمات و ایجاد هزینه های جبران ناپذیر انسانی، بروز و تشدید آسیبها و مالی میشود.»
3/5 درصد از خودکشیها مربوط به پرتاب از ارتفاع
جعفری با بیان اینکه 6597 مورد تماس اقدام به خودکشی در سال 1397 با خط تلفن اورژانس اجتماعی وجود داشته که بعد از ارزیابی تخصصی توسط کارشناسان خط، حدود 3500 مورد اعزام تیم اورژانس اجتماعی به محل مورد گزارش صورت گرفته است، میگوید: «با بکارگیری شیو هها و تکنیکهای تخصصی مانع از اقدام خودکشی موفق شده است لازم به ذکر است که از مجموع شیوه های اقدام به خودکشی، حدود 3/5 درصد مربوط به پرتاب از ارتفاع است.»
او ادامه میدهد: «نکته دیگر انعقاد تفاهم نامه مشترک کشوری است. ما از سال گذشته طی جلسات متعدد کارشناسی با مسوولان اورژانس پزشکی کشور در مورد متن تفاهم نامه به توافق رسیدیم تا به مدد آن بتوانیم از ظرفیت ها و امکانات مشترک سخت افزاری و نرم افزاری یکدیگر استفاده کنیم؛ بعنوان مثال اگر همکاران اورژانس پزشکی در ماموریتهای خود شاهد خشونت خانگی یا مسائلی مثل خودکشی بودند، موارد را به اورژانس اجتماعی اطلاع دهند و متقابلا چنین اقدامی از سوی 123 انجام گیرد. بنظر میرسد در سایه همکاری مشترک می توان نفوذ ضریب خدمات را افزایش داد و فاصله زمانی بروز اسیب تا مداخله را کاهش داد.»
تدوین پروتکل پیشگیری از خودکشی
جعفری با بیان اینکه در شهر بزرگ مثل تهران، 19 مرکز اورژانس اجتماعی داریم، میگوید: « هر چند پراکندگی مراکز اورژانس اجتماعی در این کلان شهر ایدهآل نیست اما به نسبت گذشته وضعیت بهتر شده است. برنامه بعدی ما استقرار پایگاههای مختلف در نقاط مختلف شهر است که این موضوع می تواند در کاهش فاصله زمانی و تسریع در مداخلات بویژه در موارد گزارش اقدام به خودکشی موثر واقع گردد. اقدام دیگر اورژانس اجتماعی ارایه اموزشهای اولیه به همکاران امدادی سایر دستگاهها مانند اتش نشانی بوده که درصورتی که زودتر از همکاران 123 به محل حادثه رسیدند بتوانند مدیریت بحران داشته باشند ، هر چند که بنظر می رسد باید در این زمینه بیشتر کار کنیم.»
جعفری با بیان اینکه اورژانس اجتماعی در سطح کشور چندین کارگاه تخصصی مداخلات تخصصی پیشگیری از خودکشی برگزار شده تا همکاران با اخرین شیوه علمی آشنا شوند
همچنین پروتکل مداخلات تخصصی در اقدامات مربوط به خودکشی تدوین شده که بعد از تصویب نهایی به استانها ابلاغ خواهد شد. پروتکل مذکور در واقع یک نسخه عمل است که همکاران ما میتوانند بر اساس آن در موارد مربوط به خودکشی مداخله کنند.»تجربه حرف اول را میزند
ملکی سخنگوی سازمان آتشنشانی اما میگوید که ماموران آتشنشانی آموزش خاصی درباره چگونگی مشاوره و صحبت با کسانی که میخواهند خودشان را از ارتفاع پرت کنند نمیبینند و همه صحبتها را بر اساس تجربه انجام میدهند؛«آموزشی در این زمینه به صورت آموزش روتین در این زمینه وجود ندارد. چون تعداد این حوادث آنچنان چشمگیر نیست که احساس نیاز شود. ولی مامورها به تجربه به دست آوردهاند که باید چه کار کنند. برای همین، آمار تهدیدهای منجر به اقدام در زمان حضور آتشنشانها، بسیار کم است. بالاخره آن قدر فرصت میخریم که یا اورژانس اجتماعی بیایند یا این که آن فرد را به کمک نیروی انتظامی منصرف و مهار کنیم.»
او ادامه میدهد: «معمولا پیشکسوتان برای ماموران تازهکار کلاس میگذارند. نه اینکه مثل دانشگاه کلاسی وجود داشته باشد. مثلا مامور قدیمی در قالب چند خاطره تجربه خودش را در اختیار افراد قرار میدهد.»
روایاتی از خودکشی
ملکی در آخر میگوید کهدر تخصص مامورهای آتشنشانی نیست که وارد مکالمات روانشناسی با فردی شوند که اقدام به خودکشی کرده است؛ «آنها فقط در تجربههای قبل چیزهایی یاد گرفتند و به هیچ عنوان نمی شود تخصصشان را با یک روانشناس مقایسه کنیم. مواردی بوده که طرف گفته من سیگار یا آب می خواهم که ما برای آن فرد تهیه می کنیم. یک مورد بود که من فرماندهی عملیات را برعهده داشتم و به من گفت که آب میخواهم من رفتم و به او آب دادم اما کار اضافه ای نکردم تا اطمینانش را جلب کنم و اورژانس اجتماعی برسد. از او درباره مشکلاتش پرسیدم و سعی کردم که آرامش کنم یا خانم جوانی بود که رفته بود روی پشت بام و میخواست خودش را پرت کند. من آن موقع فرمانده تیم بودم، ما به پشت بام رفتیم و تا نزدیکش میشدیم او تهدید میکرد که خودش را پرت میکند. اینقدر با او صحبت کردیم و خیلی نگران بودیم که سرش گیج نرود و به خاطر همین به او آب قند دادیم که سرش گیج نرود و به پایین پرت شود. در آخر با گفت وگو او را از کاری که میخواست انجام دهد منصرف کردیم. در همه موارد این چنینی که من حضور داشتم، همه موارد ختم به خیر شد.»
اوضاع در کشورهای دیگر چگونه است؟
در کشورهای دیگر هم مانند ایران آتشنشانی، پلیس و اورژانس در خط مقدم رویارویی با حادثه خودکشی هستند، با این تفاوت که آنها در این رابطه دورههای آموزشی مختلفی دیدهاند. برای مثال در ایالات متحده آمریکا برنامهای به اسم «تیم مداخله بحران» وجود دارد که به نیروهای پلیس آموزشهای لازم را برای برخورد با کسانی که دچار بیماری روانی هستند، ارائه میدهد. این افراد شامل کسانی که قصد خودکشی دارند هم میشود. سازمان جهانی بهداشت هم در این رابطه پیشنهادات مختلفی ارائه داده است.
برای مثال دستورالعمل پلیس اوهایو در این رابطه از این قرار است:
1- امنیت افراد حاضر در صحنه را تامین کنید.
2- با اورژانس تماس بگیرید تا در صورت وقوع هرگونه اتفاقی بتوانند به فرد کمک کنند.
3- اگر در ارتباط با فرد دچار مشکل هستید با پلیسی تماس بگیرید که در این رابطه آموزشهای کافی را دیده است.
4- به همه حرفهای او گوش بدهید، با او آرام و به شکل یک حامی حرف بزنید و همچنین توضیح بدهید که برای کمک کردن به فرد در خطر در آنجا حضور دارید.
5- او را تشویق کنید که درباره احساساتش حرف بزند، از او بپرسید که آیا واقعا قصد دارد جان خودش را بگیرد، نترسید این کار باعث خودشکی فرد نمیشود.
6- اگر میتوانید شرایطی را فراهم کنید که فرد نتواند خودشکی کند.
7- فرد را به مرکز اورژانس یک بیمارستان و یا مرکز سلامت روان منتقل کنید.
8- همه وسایل مربوط به خودکشی را از صحنه جمعآوری کنید.
با این وجود در این کشورها هم تماسهای مربوط به خودکشی افراد، پلیس را با دردسرهای زیادی روبرو کرده است به طوری که لسآنجلستایمز گزارش داده است که در سانفرانسیسکو پلیس به برخی از تماسهای مربوط به خودکشی پاسخی نمیدهد تا مسئولیت مرگ افراد بر گردن آنها نیفتد.
235235
چرا فاضلاب خام به دریای خزر میریزد؟
- چرا فاضلاب خام به دریای خزر میریزد؟
مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، در رابطه با ورود فاضلاب خام به دریای خزر و نبود نظارت کافی بر آن اظهار کرد: گفته شده است که فاضلاب خانگی و صنعتی با هم به دریای خزر ریخته میشوند که این امر بسیار بعید است، چراکه شهرکهای صنعتی شمال کشور از شهرها فاصله دارند.
او افزود: یکی از شروط استقرار صنایع در شهرکها، فاصله آنها از شهرها و مراکز مسکونی است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: باید تصفیه خانه واحدهای صنعتی از خانگی جدا باشد.
تجریشی تصریح کرد: در حال حاضر سازمان محیط زیست به دلیل تصفیه نشدن فاضلاب شهرکهای صنعتی با مشکل مواجه است.
او افزود: در گذشته تا زمانی که 50 درصد از زمینهای شهرکهای صنعتی اشغال نمیشد، به تصفیه خانه نیاز نبود.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یکی از مشکلات سازمان محیط زیست نبود مالک تصفیه خانه در شهرکهای صنعتی است، چراکه به دلیل متصل بودن کارخانههای متعدد به یکدیگر در این شهرکها، اگر تصفیه خانه آنها عملکرد مناسبی نداشته باشد نمیتوان ثابت کرد که مالک تصفیه خانه چه کسی است تا اخطارها به آن ارائه شود.
تجریشی گفت: براساس دستور العمل جدید صدور مجوز برای استقرار واحدهای صنعتی باید منوط به فازبندی شهرکها و تصفیه خانهها و همچنین متناسب با صنایعی باشد که در شهرکها مستقر میشوند.
او افزود: برای صنایع و واحدهای قدیمی متصل به شهرکها نمیتوان اقدامی انجام داد.
235231
روایت غلامرضا صنعتگر از خوانندهای که راننده اسنپ شد
- روایت غلامرضا صنعتگر از خوانندهای که راننده اسنپ شد
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، غلامرضا صنعتگر، خواننده باسابقه موسیقی پاپ که مدتی است با بیماری دست و پنجه نرم میکند، در مصاحبه با یک شبکه اینترنتی درباره علت کم کاری خود توضیح داد.
او با تاکید بر اینکه وجود مافیا عامل این اتفاق شده است، گفت: «این روزها متاسفانه مافیا در حوزه موسیقی به شکلی گسترده شکل گرفته و به همین جهت برخی از خوانندگان مانند من کم کار شدهاند و دیگر نمیتوانند به مانند گذشته فعالیت کنند. من بسیاری از خوانندگان باسابقه را می شناسم که این روزها خانه نشین شدند. حتی یکی از خوانندگان سرشناس متاسفانه در اسنپ مشغول فعالیت شده است.»
241243
روش های تهیه سالاد سزار؛ اصیل و کاملا ایتالیایی
- روش های تهیه سالاد سزار؛ اصیل و کاملا ایتالیایی
244500
10 شهریور 1398 - 11:49526091 بازدید
برترینها: سالاد سزار، سالاد محبوبی است که اولین بار توسط سرآشپز سزار کاردینی (cesare cardini) که یکی از مهاجران جنگ جهانی اول به ایالت کالیفرنیا و شهر سندیهگو بود؛ درست شد. این سالاد خوشمزه در 20 دقیقه تهیه میشود. قدمت این سالاد به 100 سال پیش برمیگردد.
روش اول
مواد لازم مناسب برای 5 نفر
- کاهو تازه: 1 عدد
- نان تست: 4-3 عدد
- روغن زیتون بکر: 150 میلی لیتر
- پنیر پارمیزان: 100 گرم
- سرکه سفید: 1 قاشق غذاخوی
- تخم مرغ: 1 عدد
- سیر: 2 حبه
- آب لیموی تازه: 2 قاشق غذاخوری
- سس ورسترشایر: 2 قاشق غذاخوری
طرزتهیه:
1- برای درست کردن این سالاد باید قسمتهای سالم و تازه کاهو را انتخاب کرده، سپس برگها را خوب بشوییم و خشک کنیم.
2- دور نانهای تست را به صورت یک قاب برش میزنیم و به کنار میگذاریم (دور نان، چون خشکتر است، سس و مواد را خوب به خود جذب نمیکند. به همین دلیل دور نان را جدا میکنیم و از بقیه نان استفاده میکنیم) قسمتهای سفید و اسفنجی نان را به ابعاد یک سانتیمتری برش داده و در تابه نچسب که آغشته به کمی روغن و سیر له شده است با حرارت ملایم، تست میکنیم.
3- برای آماده سازی سس سالاد ابتدا آب لیمو، تخم مرغ (تخم مرغ را یک دقیقه آب پز کنید)، سرکه سفید یا سرکه سیب، سس ورسترشایر، نمک و فلفل را مخلوط کرده و با همزن یا غذاساز خوب مخلوط میکنیم. بعد از حدود 5 دقیقه، کم کم شروع به اضافه کردن روغن میکنیم تا حالت مایونز به خود بگیرد و کمی غلیظ شود.
4- برای سرو این سالاد کافی است برگهای تازه کاهو را خرد کرده و در ظرف مناسب ریخته، نانهای تست شده و پنیر پارمیزان رنده شده را روی آن بریزید و در نهایت سس محبوب (آمریکاییها و اروپایی ها) را به آن اضافه کنید.
5- در نقاط مختلف دنیا به دلیل کمبود وقت و مسائل مختلف دیگر تغییراتی در این سالاد به وجود آمده است، ولی دستور تهیهای که ذکر شد درواقع اصیلترین دستور تهیه سالاد سزار است.
6- با گذشت زمان این سالاد با مناطق مختلف جغرافیایی تغییراتی کرده، گاهی آن را غنیتر و مزه دارتر میکنند یا به آن سینه مرغ گریل شده، بیکن (در کشورهای غربی)، ماهی دودی یا میگو (در کشورهای ساحلی) اضافه میکنند.
7- شما میتوانید بسته به ذائقه خود افزودنی مناسب را اضافه کرده و سالاد سزار مورد پسند خود را پیدا کنید.
روش دوم تهیه سالاد سزار
مواد لازم برای 4 نفر
- سینه مرغ: 150 گرم (250 کیلوکالری)
- نان تست سبوس دار: 90 گرم- (240 کیلوکالری)
- کاهو پیچ: 6 لیوان- (150 کیلوکالری)
- پنیر پارمیزان رنده شده: 90 گرم- (110 کیلوکالری)
- فلفل سیاه: به میزان دلخواه- (0 کیلوکالری)
- روغن زیتون: 2 قاشق مرباخوری، (90 کیلوکالری)
- سس سالاد: 4 قاشق غذاخوری، (360 کیلوکالری)
طرز تهیه:
1- نان تست را در ابعاد کوچک (به اندازه حبه قند) برش داده و در یک قاشق مرباخوری روغن زیتون تفت دهید. سپس تکههای نان را روی حوله یک بار مصرف بگذارید تا روغن اضافه شان گرفته شود. تکههای مرغ را نیز در تابه خط دار که کف آن با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون چرب شده است، گریل کنید و سپس برش بزنید.
2- در کاسهای بزرگ، کاهوها را به قطعات بزرگی خرد کنید. برای تهیه سس این سالاد هم یک زرده تخم مرغ را در مخلوط کن بریزید و کم کم و هنگام کارکردن مخلوط کن، به آب روغن زیتون اضافه کنید. آن قدر این کار را ادامه دهید تا مایع غلیظی به دست آید. سپس به این مخلوط آب یک لیموی تازه را اضافه کنید و کمی در آن سرکه بریزید. بعد از تهیه سس اولیه، برای این حجم سالاد، 4 قاشق غذاخوری از سس را با نیمی از پنیر پارمیزان مخلوط کنید.
3- هنگام سرو سالاد نیز ابتدا کاهو را اضافه کنید، روی آنها سس مخلوط شه با پنیر پارمیزان بریزید، سپس مرغهای گریل شده را بیفزایید و سپس تکههای نان را روی آن قرار دهید و در آخر روی تمام محتویات پنیر پارمیزان بپاشید. به این ترتیب سالاد شما آماده سرو خواهدبود.
روش سوم: روش سریع و ساده
مواد لازم برای بشقاب یک نفره:
- کاهو: 6 برگ
- نان تست: 1 عدد
- پودر پنیر پارمیزان: 1 قاشق غذاخوری
- فیله مرغ: 1 عدد
- گردو: 3 عدد
مواد لازم برای سس:
روغن زیتون: یک چهارم پیمانه
سس مایونز: 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و پودر سیر: به میزان لازم
آب لیمو ترش: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
1- ابتدا کاهو را در بشقاب خرد کنید.
2- فیله مرغ را هم میتوانید در فر گریل کنید یا اینکه با کمی نمک و فلفل آب پر کرده و خرد کنید و روی کاهو بریزید.
3- نان تست را به تکههای کوچک تقسیم کرده و به روغن زیتون آغشته کنید و در ساندویچ ساز تست کنید تا برشته شود، بعد روی کاهو بریزید.
4- میتوانید نان را در دمای 140 درجه سانتی گراد در فر قرار دهید تا برشته شود یا حتی میشود از مایکروفر هم برای این منظور استفاده کنید. قدرت 100 و هر 20 ثانیه کنترل کنید تا نانها نسوزد.
5- برای داشتن طعم مطلوب یک قاشق مرباخوری روغن زیتون روی نانها بریزید.
6- گردوها را کمی در آب خیس کرده و آن را روی کاهوها بریزید.
7- به جای سس مایونز میتوانید از سس هزار جزیره استفاده کنید که بالطبع طعم بهتری خواهدداشت.
8- پنیر پارمیزان را روی همه مواد بپاشید.
9- به جای پودر سیر از سیر تازه و به جای نان تست از نان سوخاری هم میتوانید استفاده کنید.
10- این سالاد یک شام سبک و مقوی هم محسوب میشود.
.: Weblog Themes By Pichak :.