سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نفس مشهد گرفت؛ هوا برای همه ناسالم است


 

  • نفس مشهد گرفت؛ هوا برای همه ناسالم است
    تورج همتی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با اشاره به شرایط هوای امروز مشهد گفت: بر اساس گزارش ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا، میانگین شاخص کلی کیفیت هوای امروز مشهد به 156 (AQI) رسیده است که برای تمامی گروه‌های سنی ناسالم به شمار می‌رود.

    او ادامه داد: تمام افراد به ویژه گروه‌های در معرض آسیب همچون بیماران قلبی و تنفسی، کودکان، زنان باردار و ... باید تا حد امکان از تردد در هوای آلوده به ویژه در ساعات اوج آلودگی از 10 صبح تا 16 پرهیز کنند.

    مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی استفاده شهروندان از ناوگان حمل و نقل عمومی و پرهیز از بکارگرفتن خودروهای شخصی را موجب بهبود وضعیت هوا دانست و گفت: روزانه تا یک میلیون و 200 هزار دستگاه خودرو در این شهر در حرکت هستند.


    شاخص کلی کیفیت هوا در محدوده 101 تا 150 بیانگر وضعیت هشدار برای افراد حساس و کودکان، بین 151 تا 200 هشدار برای همه سنین، بین 200 تا 300 حالت اضطرار است و آلودگی بیشتر از 300 نیز وضعیت بحرانی را نشان می‌دهد.

    47231




ابراز نگرانی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از مدفون شدن برخی شهرها زیر کثافت


 

  • ابراز نگرانی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از مدفون شدن برخی شهرها زیر کثافت

    وی افزود: اگر در کلان‌شهرها سریع‌تر اقدام نشود، آلودگی‌ها باقی می‌مانند.  اینکه شهرداری حقوق شهروندی مردم را برای خودش تکلیف کرده است، بسیار جای خشنودی است.

    معاون رئیس جمهور با بیان اینکه «باید در بالابردن فرهنگ زیست‌محیطی مردم و زواری که به مشهد می‌آیند، تلاش کنید»، اظهار کرد: درحالی‌که از زیر بار سنگین زوار امام‌رضا (ع) تازه نفس می‌کشید، مشهد بسیار تمیز است. خوشحال شدم که در این‌ خصوص قدم برمی‌دارید. تفکر شما در زمینه‌های زیست‌محیطی بسیار پیشرفته است.

    رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اذعان کرد: باید در عمل بگوییم که بعضی از شهرها از کثافت مدفون می‌شوند. ما متاسفانه، امانت‌دار خوبی برای نسل‌های بعد نبوده‌ایم، حقوقشان را پایمال کرده‌ایم.

    رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به اینکه «باید در مطالعات جایابی و مکان‌یابی این مجتمع‌ها بیشتر دقت کرد»، گفت: اشل‌ها باید کوچک‌تر و پخش‌شده‌تر باشد؛ به عنوان مثال 5 مکان 100 واحدی در مکان‌های مختلف باشد.

    17231




چینی ها ابر دوربینی 4 برابر دقیق تر از چشم انسان ساختند


 

  • چینی ها ابر دوربینی 4 برابر دقیق تر از چشم انسان ساختند
    آفتاب‌‌نیوز :

    دانشمندان چینی دوربینی با قابلیت فناوری شناسایی تصویر و وضوح 500 مگاپیکسل رونمایی کرده اند. این دوربین 4 برابر دقیق تر از چشم انسان است و می تواند افراد را در جمعیتی چند ده هزار نفری در خیابان‌ها یا استادیوم‌های ورزشی شناسایی کند.

    این در حالی است که هم اکنون حدود 200 میلیون دوربین مداربسته در چین بر شهروندان نظارت می‌کند.

    شبکه دوربین های مداربسته فعلی در چین ابزاری اساسی برای جمع آوری اطلاعات درباره شهروندان است. البته این دوربین ها همیشه به اندازه کافی قدرتمند نیستند تا تصویری با وضوح بالا از فرد در میان جمعیت را ثبت کنند.

    اما دوربین 500 مگاپیکسلی جدید می تواند این مشکل را برطرف کند. فناوری شناسایی صورت به کار رفته در این دوربین قادر به اسکن جمعیت و شناسایی هر فرد چند ثانیه است.

    این دستگاه ابر دوربین نام گرفته و هفته گذشته در نمایشگاه بین المللی صنعت رونمایی شده است.




ایرانی‌ها روزانه 3000 تن پلاستیک مصرف می‌کنند


 

  • ایرانی‌ها روزانه 3000 تن پلاستیک مصرف می‌کنند

     زهرا صدراعظم نوری صبح امروز در نشست روز جهانی بدون خودرو که با حضور نماینده UNED برگزار شد با بیان اینکه در این دوره مدیریت شهری تمهیداتی در راستای تبدیل شهر تهران به یک شهر زیست پذیر انجام شده است، گفت: باید شهروندان‌مان از هوایی پاک بهره‌مند شوند و اگر روزهای ملی و جهانی را مرور کنیم، می‌بینیم که کاملا به یک مسئله تشریفاتی که ردپایی هم در سیاست‌های کلان دارد، تبدیل شده است.

    رئیس کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه روز جهانی بدون دخانیات، روز جهانی بدون نایلون، روز جهانی حمل و نقل داریم که بسیاری از کشورها توانسته‌اند از این روزها استفاده کرده و سیاست‌گذاری‌های کلان خود را تغییر دهند، گفت: مثلا در سال 2002 بنگلادش استفاده از نایلون را ممنوع کرد و یا کشور ایرلند مالیات بر استفاده از نایلون وضع کرد. اما در کشور ما علیرغم همه هشدارها همچنان روزانه 3000 تن پلاستیک مصرف می‌شود.

    وی با بیان اینکه ما روزهای جهانی را فقط گرامی می‌داریم و شاهد عزم جدی در تبدیل آن به فرصت نیستیم، ‌ گفت: روز جهانی بدون خودرو یکی از مصداق‌ها است؛ به گونه‌ای که مستندات نشان می‌دهد که آلودگی هوا پنجمین علت مرگ و میر در جهان است و بر همین راستا پویش جهانی حمل و نقل پاک را ایجاد کرده‌اند که زیر نظر اتحادیه اروپا است و 2800 شهر و 50 کشور عضو آن هستند.

    صدراعظم نوری با اشاره به لغو دوچرخه‌سواری روز جهانی بدون خودرو توسط قوه قضاییه، گفت: حالا در سال 98 وقتی می‌خواهیم دوچرخه‌سواری را ترویج داده و از همه زنان و مردان دعوت می‌کنیم که به این پویش بپیوندند، می‌بینیم که طی نامه رسمی می‌گویند حق ندارید این مراسم را برگزار کنید چرا که زن و مرد با هم می‌خواهند دوچرخه‌سواری کنند.

    وی با بیان اینکه متأسفانه در روز جهانی بدون خودرو سطح آلایندگی تهران برای گروه‌های حساس ناسالم عنوان شد، گفت: در روز جهانی بدون خودرو وضعیت هوای تهران بدتر از روزهای دیگر بود.

     رئیس کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه لازم است مدیریت شهری در همه بخش‌ها وحدت رویه داشته باشد، ‌ گفت: حالا که عزم ملی برای تحقق روز بدون خودرو وجود دارد، باید از این فرصت استفاده کنیم.

    235235




یک قاره جدید کشف شد


 

  • یک قاره جدید کشف شد
    آفتاب‌‌نیوز :

    این قاره مخفی که کاشفان آن در دانشگاه اوترخت آن را «آدریای بزرگتر» (Greater Adria) نامیده‌اند، قطعه گمشده پوسته قاره‌ای است که ظاهرا از شمال قاره آفریقا جدا شده و در اعماق قسمت جنوبی اروپا مدفون شده است. اگرچه بخش عمده این قاره زیر آب است، بسیاری از قطعات رسوبی آن در جریان این جابه جایی بزرگ از آن جدا شدند که امروزه کمربندهای کوهستانی اروپا را از جمله بخش‌هایی از کوه‌های آلپ، یونان و ترکیه، تشکیل می‌دهند.

    به گفته دو وان هینزبرگن استاد دانشگاه اوترخت و از مولفان اصلی این پژوهش، در این قاره « همه چیز خمیده، شکسته و متراکم است. هیمالیا در مقایسه (با این قاره) ساختار نسبتا ساده‌ای دارد.»

    وان هینزبرگن معتقد است که آدریای بزرگتر بیش از 200 میلیون سال قبل از آفریقا جدا شده است. تنها بخشی از این قاره که هنوز در محل اولیه خود قرار دارد، یک باریکه در امتداد دریای آدریاتیک است. این منطقه که آدریا نام دارد، تورین در شمال ایتالیا را اصطلاحا به پاشنه چکمه ایتالیا در جنوب این کشور وصل می‌کند. آدریای بزرگتر در واقع نامش را از این منطقه می‌گیرد.

    یک قاره جدید کشف شد

    دانشمندان با استفاده از نرم‌افزار پیشرفته بازسازی صفحات زمین ساختی، ابعاد و شکل این قاره را بازسازی کرده و از هزاران اطلاعات استخراج شده در مورد گسل‌ها، ویژگی‌های مغناطیسی سنگ‌ها و دیگر حرکات زمین برای ساخت تصویر نهایی این قاره استفاده کردند.

    این پژوهش در مجله علمی Gondwana Research منتشر شده است.